Ben je de eigenaar van een blog? Dan is het van belang dat deze goed SEO geoptimaliseerd is. SEO staat voor Search Engine Optimization en hiermee kom je zo hoog mogelijk te staan in zoekmachines. Pas je SEO op de juiste wijze toe, dan trek je uiteindeijlk meer bezoekers naar je blog. SEO bestaat uit meerdere onderdelen, zoals het optimaliseren van zoekwoorden, linkbuilding, maar ook bijvoorbeeld het schrijven van content op een SEO-vriendelijke manier. Hieronder vind je een aantal tips om je blog SEO-proof te maken.

Verwerk relevante zoekwoorden in je blog

Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden (deze vind je door zoekwoordenonderzoek te doen of te laten doen) terug laat komen in je content. Het gaat daarbij zowel om de titel van een blog als de content zelf. Het is daarbij wel belangrijk dat je niet overdrijft, de tekst moet natuurlijk wel leesbaar blijven. Is dit niet het geval, dan ziet Google dit niet als iets goeds. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal synoniemen van het betreffende zoekwoord te gebruiken, of bijvoorbeeld te gaan voor een verkleinwoord van het zoekworod. 

Kies een goede URL

Het is goed om de URL van je blogartikels zo kort en duidelijk mogelijk te houden. Probeer het zoekwoord in de titel van je blog te verwerken, zodat deze ook in de URL terecht komt. Hierdoor ben je nog beter vindbaar in zoekmachines. Laat het trefwoord daarnaast ook nog terugkomen in de meta-omschrijving.
Er bestaan natuurlijk nog veel meer handige tips en trucjes om online marketing zo goed mogelijk toe te passen op je blog. Je kunt er zelf mee aan de slag gaan, maar veel mensen kiezen ervoor hun SEO uit te besteden, bijvoorbeeld als ze er zelf niet zo goed in zijn. Schakel hiervoor een SEO bureau in, zoals bijvoorbeeld deze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *